nedeľa 24. februára 2013

Until the end - part 1




Prepáčte, nevieme nič o americkom futbale (iba z filmov) a fajčení, takže keď sa tam nájdu chyby, sorry.:D




Liam stál na kraji futbalového ihriska, a pozeral ako skupina chlapov naráža jeden do druhého. Pozeral na výsledkovú tabuľu každé tri sekundy. Výsledky boli veľmi blízke a nechcel prehrať túto hru.

‘Jeden touchdown a vyhráme.‘ opakoval si v hlave znovu a znovu.

Ale samozrejme, bol náhradník a tých sedem bodov čo potrebujú, musí získať on. Kričanie študentov robil hluk v jeho hlave. Výhra závisela od neho.
Žiaden nátlak.

“PAYNE!“ Tréner kričal, obzrel sa pre číslo: dvadsaťtri. Jeho oči zastali na Liamovi s nervozitou v očiach. „Padaj!“ Liam prikývol, s myšlienkou že aj tréner sa spoliehal na neho.

Nasadil si helmu a vybehol na ihrisko. Keď je chránič v jeho ústach, Niall Horan, obranca, začal vysvetľovať priebeh hry.

Pravdaže, celá hra išla na Liama.

Žiaden nátlak.

„Pripravený, Li?“ Liamov najlepší kamarát a obrana v tíme, Louis Tomlinson, ho potľapkal  po chrbte, ako sa zvyšok tímu dával do zostavy, pripravený na hru.

„Som pripravený.“ Liam skúsil presvedčiť Louiho aby zakryl fakt že bol extrémne nervózny.

Pozrel sa na čas : 5 sekúnd do konca hry. Dosť času pre ešte jednu hru. Keď Liam spraví touchdown, potom ich škola vyhrá. Toto je to.

„HRA!“ Niall zakričal. Nepočul Nialla kričať, ale ani nemusel, pretože vedel že loptu musí chytiť po troch sekundách.

Louis postrčil hráča druhého tímu z cesty, pričom sa Liam pretlačil cez hráčov, aby mohol utiecť spred obrany druhého tímu. Zostávajú dve sekundy. Pokúša sa bežať rýchlejšie, aby utiekol od ostatných hráčov.

1 sekunda.

Otočil sa aby loptu chytil, keď sa hráč postavil pred neho aby ho blokoval. S inštinktu Liam zmenil svoj smer. Niall porozumel, a hodil loptu presne nad hlavou hráča, rovno do Liamových rúk.

Jeho nohy boli pevne na zemi predtým ako pocítil niekoho naraziť do neho, zhodiť ho na zem.

Píšťalka zapískala.

Vyhrali. Úsmev ktorý sa usadil na jeho tvári bol jeden z tých úsmevov. Úsmev, že doviedol svoj tím do víťazstva. Aj keď stále mali kopnúť do lopty pre plus body, hra bola dokončená.  Vyhrali a podľa zvuku obecenstva , oni to vedeli tiež.



Liam vyskočil a zdvihol loptu vysoko nad jeho hlavu. Vyskočil pár krát do vzduchu, ale nie až tak vysoko ako Niall(prisahám že odoláva gravitácii), a kričal z čistej radosti.

„VYHRALI SME!“ Niall skákal celú cestu z ihriska, pričom oslavovali a búchali sa po helmách.

Píšťala zas zapískala a tréner vymenil pár hráčov, a vybral hráča na posledný kop. Bol to malý chlapec s menom Stan, ktorý bol dobrým priateľom Louiho. Tím sa dal do pozície predtým ako Stan kopol loptu perfektne do bránky. Hlas obecenstva bola dostatočná oslava.

Niall a Louis bežali k Liamovi a chytili ho do silného objatia. Krik ‘Vyhrali sme !‘ v jeho ušiach. Smiac sa, Liam ich odstrčil a bežal späť k trénerovi a tímu.

Hovoril im ako hra šla, potom prešli cez ihrisko, dávali high-five každému členovi druhého tímu. Potom sa vrátili do šatne.

„Li bol si úžasný!“ Niall prišiel za Liamom a potriasol jeho ramenami.

„To ty si hodil, šiška.“ Zasmial sa a postrčil Nialla. Blondiak len zagúľal očami, „To je jedno ale chytil si to.“

„Payne!“ Louiho hlas zaznel za Liamom. Otočil sa k nemu a pokračoval. „Poprvé, gratulujem, podruhé, ideš s nami k Stanovi? Jeho rodičia nie sú doma a vieš aký je Stan keď je opitý. Zdvihol obočie, spomínajúc na časy keď Stan veril, že je dievča a mal na sebe štekle dievčaťa ktoré sa mu páčilo, a kričal  ‘If i was a boy‘ od Beyonce na celú ulicu.

„Som v tom!“ zasmial sa na spomienke.


**********

Zayn hlboko vdýchol zo svojej  cigarety, užíval si pocit dymu ktorý sa dostával do jeho pľúc.
Vydýchol a vytvoril z dymu dobre nacvičený kruh. Zaškeril sa pre seba ako perfektný kruh sa vznášal a pomaly zanikol.

„Do piče, futbal nie je až tak zaujímavý.“ Harry povedal čítajúc Zaynovu myseľ keď sa naklonil na bránu a vydýchol dym zo svojej cigarety.

Ed a Zayn ticho súhlasili. Oni traja sedeli pod tribúnami na futbalovom zápase ich školy.
Ed práve zmaturoval, ale jeho priateľka, Amy, bola v poslednom ročníku ako Harry a Zayn. Amy chcela prísť na hru aby mohla byť s priateľkou Hannah. Pravdaže, Ed zobral Zayna a Harryho zo sebou aby mal s kým fajčiť. Hannah bola úplný blázon do jedného chalana z tímu. Hlúpe od nej prísť na hru keď on ju ani nevidí , ale to je jedno.

Sedeli v tichu keď ich myšlienky boli prerušené oslavou publika. Zayn nemyslel na nič konkrétne, len si užíval že bolo (skoro) ticho a cigaretu medzi jeho prstami.

„Radšej sa nám poďakuj že sme sem prišli, Sheeran.“ Zayn zažartoval.

„Chalani prídete so mnou na party, kam sme Amy a ja pozvaný.“ Ed povedal z ničoho nič.

Zayn s Harrym zastonali. Toto nebola časť ich dohody. Nechali sa vytiahnuť na túto sprostú hru a teraz ešte na nejakú párty.

„Keď musím ísť ja, musíte aj vy.“ Ed povedal zahĺbene a vzdychol. „Amy mi povedala, že chce ísť von a spoznať nových ľudí.“

Zayn zagúľal očami. Všetko čo potrebuje je jeden alebo dvaja dobrý priatelia s ktorými skončí strednú. Maturita a univerzita je o tom aby závisel len sám od seba. Nemalo preňho význam že niektorý ľudia chcú mať toľko ľudí, ktorý ich obklopujú.

„Len na pár hodín.“ Harry zaprotestoval, a potiahol si. Zayn nasledoval Harryho, a tiež si potiahol z cigarety. Toto bude dlhá noc.

6 komentárov: